Dorota Barová

(1975) violoncello

Kariéru zpívající violoncellistky započala krátce po absolvovaní ostravské konzervatoře (obor hra na violoncello, 1995). Dva roky působila v hudebním seskupení kytaristy Tomáše Maňase Lippany, komponovala a sama interpretovala hudbu k Francouzskému divadlu FF MU v Brně. V letech 2000-2002 hrála v kapele Jiřího Hradila Chorchestr, s kterou také participovala na vydání CD Arabigbit (2002). Od roku 2002 do roku 2006 hrála s kapelou Jiřího Starého Asyl Akt. V letech 2004-2007 byla hudebním dramaturgem brněnské jazzové kavárny Podobrazy.

Spolupracovala s brněnským divadlem Neslyším v představeních režisérky Zoji Mikotové. Za hudbu k divadelnímu představení Dům Hluchého (Dorota Barová a Zdeněk Kluka) byla oceněna třetí cenou Thalie v divadelní sezoně 2003. V roce 2006 zkomponovala a natočila hudbu k filmu Marta režisérky Marty Novákové.

V současné době  paralelně s Tara Fuki vystupuje s kapelami: Vertigo, Kuzmich Orchestra, DoMa Ensemble, Bucinatores Orcgestra, Tellemarkk, Varietní Trio Konráda Kapitoly.                                   

Diskografie

TARA FUKI:  "Piosenki do snu" 2001
CHORCHESTR: "Arabigbit" 2003
TARA FUKI : " Kapka" 2003
ASYL AKT: "Houpačka" 2004
TARA FUKI: „Auris" 2007
VERTIGO QUINTET: „vertigo quintet and dorota barová" 2008
TARA FUKI: „Sens" 2010
KUZMICH ORCHESTRA: „Ptačí sliby" 2010
VERTIGO: „Metamorphosis" 2011
DoMa Ensemble: „DoMa Ensemble" 2011
Vertigo: "Taj" Animal Music 2014 
Tara Fuki: "Winna" Indes Scope 2014

Novinky

Vyšla nová píseň Hvězda. Těšíme se na vás na podzimním turné po Čechách i Slovensku a nebo se s námi přijďte sklouznout na vlně radosti na speciálním trojkoncertu v Brně, Ostravě a Praze.

fullsizerender-21.jpg
7. 9. 2016

ZVON VÁCLAV